Albinele se simt în Statele Unite ca peștele în apă. Ca să le protejeze, un judecător le-a încadrat în clasa înotătoarelor

  • Albinele au trecut la pește pentru că sunt nevertebrate.
  • California nu are suficiente albine pentru polenizare.
  • California este cel mai mare stat agricol al SUA.

California are o nouă specie de pește: albina. După patru ani de procese, judecătorii californieni au decis că albinele pot fi considerate pești, pentru că sunt nevertebrate.

Au decis asta pentru a le putea introduce pe lista speciilor protejate, pe care nu există nevertebrate terestre.

Punctul decisiv l-au găsit în definiția peștelui, la care intră pește sălbatic, moluște, crestacee, nevertebrate, amfibieni sau o parte, icre sau ovule ale acestor animale. Deci, amfibienii sunt pești? Nu sunt și intră la definiția peștelui. Dacă albinele sunt nevertebrate, le băgăm și pe ele la pește. Asta a fost logica.

De ce atâta grabă? California este statul american cu cele mai mari suprafețe de teren agricol, cu o cifră de afaceri de 50 de miliarde de dolari. Și este criză de albine, culturile nu pot fi polenizate.

Camioane cu stupi din toată America merg în California în sezonul polenizării. Stupii, care sunt atât de valoroși, încât se fură.

„Noi le închiriem stupii fermierilor și albinele noastre fac polenizarea, ca să poată fi produse migdalele. Migdalele sunt 100% dependente de polenizarea albinelor. Din păcate, oamenii fură din ce în ce mai mult, pentru că business-ul și industria au crescut și oamenii cred că pot să facă niște bani rapid, furând stupii și punându-i pe piața polenizării.”, a spus un proprietar de stupină.

The post Albinele se simt în Statele Unite ca peștele în apă. Ca să le protejeze, un judecător le-a încadrat în clasa înotătoarelor appeared first on Aleph News.

Previous post 100 zile de război: În Ucraina bombele lui Putin distrug vieți
Next post Cadrul italian pentru pace. SUA și aliații s-au întâlnit în mod regulat pentru a discuta potențiale soluții de încetare a focului