Ajutorul militar oferit Ucrainei, cel mai bun mod în care Washingtonul a cheltuit vreodată

Ajutorul militar oferit Ucrainei, cel mai bun mod în care Washingtonul a cheltuit vreodată

Ajutorul militar oferit Ucrainei, cel mai bun mod în care Washingtonul a cheltuit vreodatăAjutorul militar oferit Ucrainei, cel mai bun mod în care Washingtonul a cheltuit vreodată

  • Senatorul republican american Lindsey Graham a calificat ajutorul militar american acordat Ucrainei drept cei mai buni bani pe care Washingtonul i-a cheltuit vreodată.
  • La rândul său, fostul preşedinte şi premier rus Dmitri Medvedev l-a descris pe Graham, în vârstă de 67 de ani, drept un ,,bătrân nebun” .
  • După reacțiile de la Moscova, senatorul american susține că ,,propaganda rusă, ca de obicei, lucrează din greu”.

Rusia a reacţionat duminică faţă de afirmaţiile unui senator republican american, Lindsey Graham, care, într-o discuţie cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, a spus că ajutorul militar oferit Ucrainei de SUA este cel mai bun mod în care Washingtonul a cheltuit vreodată bani şi că ,,ruşii mor” , scrie Reuters.

,,Acum suntem liberi” , îi spune Zelenski lui Graham, pe care l-a primit vineri la Kiev. ,,Şi ruşii mor” , răspunde senatorul american, conform imaginilor difuzate de serviciul de presă al preşedinţiei ucrainene.

,,Este cel mai bun mod în care am cheltuit vreodată bani” , mai spune Lindsey Graham, referindu-se la sprijinul militar american oferit Ucrainei în războiul cu Rusia.

,,Este dificil de imaginat o mai mare ruşine pentru o ţară decât să aibă astfel de senatori” , a reacţionat pe Telegram după aceste afirmaţii purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

La rândul său, fostul preşedinte şi premier rus Dmitri Medvedev l-a descris pe Graham, în vârstă de 67 de ani, drept un ,,bătrân nebun” .

În explicaţii date agenţiei Reuters după reacţiile venite de la Moscova, senatorul american susţine că ,,propaganda rusă, ca de obicei, munceşte din greu” . El menţionează că i-a spus lui Zelenski că ,,Ucraina a adoptat mantra americană, «Viaţă în libertate sau moarte»„, aşadar ,,este o investiţie bună pentru SUA să ajute eliberarea Ucrainei de criminalii de război ruşi”. ,,Domnule Medvedev, dacă vrei ca ruşii să nu mai moară în Ucraina, retrageţi-vă! Opriţi invazia! Opriţi crimele de război!” , adaugă congresmanul.

Citește și

Festivalul de Film de la Cannes 2023. Lista completă a câștigătorilor Palme d’Or

Ultimul colaborator al lui Stephen Hawking dezvăluie ultima teorie a faimosului astrofizician

Primii lideri care l-au felicitat pe Erdogan pentru realegerea ca președinte, înainte de rezultatele oficiale: „Victoria a fost un rezultat firesc”

The post Ajutorul militar oferit Ucrainei, cel mai bun mod în care Washingtonul a cheltuit vreodată appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

OFF/ON THE RECORD, 28 mai 2023. Invitat, ora 21.55: prof. Alfred Bulai – Directorul Departamentului Sociologie, SNSPA Previous post OFF/ON THE RECORD, 28 mai 2023. Invitat, ora 21.55: prof. Alfred Bulai – Directorul Departamentului Sociologie, SNSPA
LIVE UPDATE. Ziua 460 de invazie rusă. Zelenski l-a felicitat pe Erdogan, şi-a exprimat speranţa „consolidării” legăturilor dintre Ucraina şi Turcia Next post LIVE UPDATE. Ziua 460 de invazie rusă. Zelenski l-a felicitat pe Erdogan, şi-a exprimat speranţa „consolidării” legăturilor dintre Ucraina şi Turcia