Administraţia SUA anunţă asistenţă militară suplimentară pentru Ucraina pentru a respinge invazia rusă

  • Administraţia Statelor Unite a anunţat, vineri seară, asistenţă militară suplimentară pentru Ucraina, în valoare de 400 de milioane de dolari, în eforturile de respingere a invaziei militare ruse.
  • Prin delegarea de autoritate dată de preşedintele Biden, autorizez al 33-lea pachet de asistenţă cu arme şi echipamente acordat Ucrainei începând din august 2021, în valoare de 400 de milioane de dolari”, a anunţat secretarul Antony Blinken.
  • „Acest pachet de asistenţă militară include muniţie suplimentară pentru sistemele HIMARS şi howitzer furnizate de SUA”, a precizat Antony Blinken, în comunicat.

Administraţia Statelor Unite a anunţat, vineri seară, asistenţă militară suplimentară pentru Ucraina, în valoare de 400 de milioane de dolari, în eforturile de respingere a invaziei militare ruse.

Săptămâna aceasta, în contextul în care războiul de agresiune al Rusiei continuă, generând costuri mari, ni se reamintesc curajul fără limite şi determinarea constantă a poporului Ucrainei, precum şi susţinerea puternică a comunităţii internaţionale pentru Ucraina. Prin delegarea de autoritate dată de preşedintele Biden, autorizez al 33-lea pachet de asistenţă cu arme şi echipamente acordat Ucrainei începând din august 2021, în valoare de 400 de milioane de dolari”, a anunţat secretarul de Stat american, Antony Blinken, conform unui comunicat postat pe site-ul Departamentului de Stat de la Washington şi vizualizat de agenţia MEDIAFAX.

Acest pachet de asistenţă militară include muniţie suplimentară pentru sistemele HIMARS şi howitzer furnizate de SUA, pe care Ucraina le utilizează atât de eficient pentru a se apăra, precum şi muniţie pentru vehiculele de infanterie Bradley, vehicule cu sisteme mobile de poduri, echipamente şi muniţie pentru demolări, precum şi susţinere pentru întreţinerea echipamentelor şi instruire. În plus, Statele Unite continuă să mobilizeze susţinerea lumii pentru Ucraina. Am observat angajamentul incredibil din partea aliaţilor şi partenerilor noştri. Aplaudăm peste 50 de ţări care s-au reunit din solidaritate cu Ucraina pentru a furniza susţinere acestei ţări, în contextul apărării suveranităţii şi integrităţii teritoriale”, a precizat Antony Blinken, în comunicat.

Rusia poate opri singură acest război, astăzi. Până când Rusia va face acest lucru, cât timp va fi necesar, noi vom fi uniţi cu Ucraina şi îi vom consolida armata pe câmpul de luptă, astfel încât Ucraina să fie în cea mai bună poziţie posibilă la masa negocierilor”, a subliniat Blinken.

The post Administraţia SUA anunţă asistenţă militară suplimentară pentru Ucraina pentru a respinge invazia rusă appeared first on Aleph News.

Previous post Ofițeri de poliție în special: De ce femeile sunt atât de atrase de bărbații în uniformă?
Next post Metsola călătorește la Kiev și consolidează sprijinul UE pentru Ucraina: „Vom merge până la capăt cu tine”