Administrația Biden se pregătește să vândă armament în valoare de un miliard de dolari Taiwanului

  • SUA se pregăteşte să vândă arme de un miliard dolari Taiwanului.
  • Pachetul de 1,1 miliarde de dolari ar include rachete și echipamente radar.
  • Pachetul este al cincilea, şi cel mai mare, pe care administraţia l-a prezentat.

Un nou război aşteaptă în umbră: SUA se pregăteşte să vândă arme de un miliard dolari Taiwanului, pe măsură ce tensiunile cu Beijingul escaladează la cote maxime.

SUA intenţionează să vândă Taiwanului arme în valoare de 1,1 miliarde de dolari, inclusiv 60 de rachete anti-navă Harpoon, în timp ce Washingtonul îşi intensifică eforturile de consolidare a apărării ţării, aflată sub presiunea militară tot mai mare din partea Chinei, scrie FT, citat de ZF.

Administraţia Biden a notificat vineri Congresul cu privire la vânzarea propusă, care include 100 de rachete aer-aer Sidewinder, pe lângă echipamente şi sprijin pentru un program de radare de supraveghere.

Notificarea marchează primul pachet de armament american de când armata chineză a sporit semnificativ presiunea asupra Taiwanului, după vizita preşedintelui Camerei Reprezentanţilor din SUA, Nancy Pelosi, pe insulă luna trecută.

China a răspuns vizitei acesteia prin lansarea de rachete deasupra Taiwanului în apele de la est de insulă, inclusiv unele care au aterizat în zona economică exclusivă a Japoniei.

Laura Rosenberger, principalul oficial al Casei Albe pentru China şi Taiwan, a declarat că administraţia pregătea pachetul de ceva timp, deoarece se aştepta ca China să continue să crească presiunea asupra Taiwanului.

Pachetul este al cincilea, şi cel mai mare, pe care administraţia l-a prezentat. Rosenberger a declarat că acesta include ,,capacităţi defensive asimetrice critice„.

The post Administrația Biden se pregătește să vândă armament în valoare de un miliard de dolari Taiwanului appeared first on Aleph News.

Previous post LIVE UPDATE. 193 de zile de invazie. Centrala nucleară Zaporojie a fost din nou deconectată de la principala sa linie electrică externă în urma unor bombardamente, potrivit ONU
Next post Bacteria „Legionella” a fost identificată ca fiind cauza unor misterioase epidemii de pneumonie în Argentina