10 naţiuni au intrat în programul de antrenament al ucrainenilor. Care sunt ţările participante

  • 10 naţiuni au intrat în programul de antrenament al ucrainenilor.
  • Programul este condus de trupele britanice.
  • Marea Britanie îşi măreşte activitatea în regiunea baltică cu Forţa expediţionară comună.

Zece naţiuni participă la programul de antrenament condus de britanici pentru a-i pregăti pe recruţii ucraineni cu puţină sau deloc experienţă militară în prima linie.

Ministerul Apărării de la Londra a anunţat pe Twitter că ţările sunt, pe lângă Regatul Unit, Ţările de Jos, Suedia, Finlanda, Norvegia, Danemarca, Letonia, Canada, Australia şi Noua Zeelandă.

Anunţul a venit după apelul telefonic dintre premierul britanic Rishi Sunak şi omologul său polonez Mateusz Morawiecki, în care s-a vorbit despre conflictul din Ucraina şi eforturile Londrei de a-şi consolida prezenţa militară la graniţele de est ale NATO.

Marea Britanie îşi măreşte activitatea în regiunea baltică cu Forţa expediţionară comună. Cei doi premieri au discutat şi despre situaţia din Belarus şi au convenit asupra necesităţii de a transmite în continuare un mesaj puternic Rusiei: „Intimidarea nu poate funcţiona”.

The post 10 naţiuni au intrat în programul de antrenament al ucrainenilor. Care sunt ţările participante appeared first on Aleph News.

Previous post Xi Jinping a pledat pentru acţiuni diplomatice în sensul opririi războiului din Ucraina şi evitarea unei crize nucleare
Next post Putin semnează o lege pentru mobilizarea cetățenilor ruși condamnați pentru infracțiuni grave