LIVE UPDATE. 211 zile de invazie. Anunțul mobilizării arată că armata lui Putin este „copleșită” de forțele ucrainene, afirmă președintele Letoniei

  • Președintele Letoniei, Egils Levits, a declarat că președintele rus Vladimir Putin a ordonat o mobilizare parțială deoarece armata rusă, cândva puternică, este copleșită” de forțele ucrainene.
  • Apărarea eroică organizată de poporul ucrainean aduce succese … Operațiunea preconizată de președintele Putin s-a transformat într-un lung coșmar”, a declarat Levits miercuri în fața Adunării Generale a ONU.
  • El a respins, de asemenea, anunțul recent al referendumurilor ilegale” privind anexarea teritoriilor ocupate din Ucraina la Federația Rusă ca fiind un alt semn de disperare.

UPDATE ORA 03.00

Site-urile de vânzări de zboruri din Rusia indică faptul că toate zborurile directe către țările care nu necesită vize rusești sunt epuizate cel puțin până vineri. Zborurile directe de la Moscova către Istanbul, Erevan din Armenia și Baku din Azerbaidjan se numără printre cele care sunt pline, potrivit site-urilor de agregare a biletelor.

Termenul părăsirea Rusiei” a înregistrat o creștere bruscă a căutărilor în rândul rușilor în ultimele 24 de ore, potrivit Google Trends.

UPDATE ORA 02.00

Miniștrii de externe din statele membre ale Uniunii Europene, care se află în prezent la New York pentru a participa la Adunarea Generală a Națiunilor Unite, vor avea o reuniune de urgență miercuri seară pentru a discuta despre recentele evoluții legate de războiul Rusiei în Ucraina, a anunțat în cadrul unui briefing de presă cel mai înalt diplomat al UE.

Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe și politica de securitate, Josep Borrell, a declarat că reuniunea a fost convocată după un discurs al președintelui rus Vladimir Putin, pe care Borrell l-a descris ca fiind o amenințare implicită a liderului rus de a folosi arme nucleare.

UPDATE ORA 01.00

Valerii Zaluzhnyi, comandantul suprem al forțelor armate ucrainene, a declarat că mobilizarea parțială a Rusiei nu va speria Ucraina. Într-o postare pe Facebook, Zaluzhnyi a declarat că armata a descurajat agresiunea armată a Federației Ruse timp de 8 ani și 7 luni”, din primăvara anului 2014, când milițiile pro-ruse au apărut în estul Ucrainei.

Ofensiva pe scară largă a inamicului nu ne-a speriat. Mai mult, ne-am unit și am înfruntat inamicul cu demnitate. Anunțul de mobilizare în Rusia este o confirmare a acestui lucru”, a spus el.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Președintele Letoniei, Egils Levits, a declarat că președintele rus Vladimir Putin a ordonat o mobilizare parțială deoarece armata rusă, cândva puternică, este copleșită” de forțele ucrainene.

Apărarea eroică organizată de poporul ucrainean aduce succese … Operațiunea preconizată de președintele Putin s-a transformat într-un lung coșmar”, a declarat Levits miercuri în fața Adunării Generale a ONU. El a respins, de asemenea, anunțul recent al referendumurilor ilegale” privind anexarea teritoriilor ocupate din Ucraina la Federația Rusă ca fiind un alt semn de disperare.

Aceasta este o încălcare flagrantă atât a legislației ucrainene, cât și a celei internaționale”, a spus el. Letonia nu va recunoaște legitimitatea acestor referendumuri și a rezultatelor lor. Fac apel la comunitatea internațională să facă același lucru”, a adăugat el.

Levits a declarat că, în pofida începerii unor acțiuni legale împotriva Rusiei de către Curtea Penală Internațională și Curtea Internațională, există un vid juridic.

Nici o instanță internațională nu are jurisdicție în ceea ce privește, ca problemă principală, declanșarea unui război de agresiune, cea mai gravă încălcare a Cartei Națiunilor Unite și a dreptului internațional”, a spus Levits. Pentru a remedia această problemă, liderul leton a cerut comunității internaționale să formeze un tribunal special care să investigheze invazia Rusiei.

The post LIVE UPDATE. 211 zile de invazie. Anunțul mobilizării arată că armata lui Putin este „copleșită” de forțele ucrainene, afirmă președintele Letoniei appeared first on Aleph News.

Previous post Proteste împotriva mobilizării parţiale a lui Putin: ruşii ies pe străzi în număr tot mai mare
Next post Regele Charles ar putea interzice copiilor din Sussex accesul la titlurile regale, din cauza cărții lui Harry și a emisiunii Netflix