Cum a reacţionat Kremlinul după decizia UE de a suspenda acordul de vize pentru cetăţenii ruşi

  • Kremlinul a declarat joi că decizia Uniunii Europene de a suspenda un acord care facilitează acordarea vizelor pentru perioade scurte este ridicolă” şi reprezintă o veste proastă pentru cetăţenii ruşi.
  • Într-o conferinţă, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că Rusia studiază opţiunile pentru a răspunde.
  • Miniştrii de externe ai UE au convenit miercuri să renunţe la un acord care le permite ruşilor să solicite vize de călătorie în Spaţiul Schengen printr-un proces simplificat, din cauza campaniei militare a Rusiei în Ucraina, informează Reuters.

Kremlinul a declarat joi că decizia Uniunii Europene de a suspenda un acord care facilitează acordarea vizelor pentru perioade scurte este ridicolă” şi reprezintă o veste proastă pentru cetăţenii ruşi.

Într-o conferinţă, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că Rusia studiază opţiunile pentru a răspunde.

Miniştrii de externe ai UE au convenit miercuri să renunţe la un acord care le permite ruşilor să solicite vize de călătorie în Spaţiul Schengen printr-un proces simplificat, din cauza campaniei militare a Rusiei în Ucraina, informează Reuters.

Unii membri baltici şi nordici făceau presiuni pentru o interdicţie completă a vizelor turistice pentru cetăţenii ruşi, însă propunerea a fost respinsă deoarece nu a existat unanimitate.

Acest lucru este rău pentru ruşi, pentru că va dura mai mult şi va fi mai dificil să obţii o viză”, a declarat Peskov joi. Aceasta este o altă decizie ridicolă dintr-o serie continuă de absurdităţi”.

Peskov a lăsat să se înţeleagă că Rusia ar putea riposta cu aceeaşi monedă, spunând că decizia UE va face situaţia mai dificilă şi pentru europeni” şi că Moscova va răspunde într-un mod care corespunde cel mai bine intereselor sale”.

Autor: Iulian Moşneagu

The post Cum a reacţionat Kremlinul după decizia UE de a suspenda acordul de vize pentru cetăţenii ruşi appeared first on Aleph News.

Previous post LIVE UPDATE. 200 de zile de invazie. Statele Unite pregătesc noi ajutoare militare pentru Ucraina
Next post Pământul ar putea „părăsi” orbita Soarelui și să plutească în derivă prin spațiu, susține un inginer aerospațial